0343-452691 (kerkelijk bureau) scriba@pwamerongen.nl

Is het onlogisch, onredelijk of achterhaald om in God te geloven? 

Filosoof Emanuel Rutten is van mening van niet. God bestaat en daar zijn sterke argumenten voor. Juist de laatste jaren zijn die argumenten nog weer aangescherpt. Emanuel Rutten en Jeroen de Ridder, beiden filosoof, hebben zich in elk geval laten overtuigen: God bestaat en dat valt met heldere redeneringen duidelijk te maken. Emanuel Rutten geeft een interactieve lezing hierover.

Voorafgaand aan de lezing is er een viering vanaf 19:15 uur (Aswoensdag). De inloop van de lezing is vanaf 20:00 uur.

Veel mensen menen dat geloven in een God achterhaald is. Er zouden geen goede argumenten zijn voor het bestaan van God en oude argumenten die er waren, zijn allang door filosofen onderuit gehaald. Maar de vraag is, klopt deze redenatie wel? Vanaf de jaren zestig van de twintigste eeuw is er in de filosofie juist weer goed nagedacht over de klassieke godsargumenten en is er weer een levendige discussie. De argumenten zijn sterk verbeterd, zodat ze niet meer vatbaar zijn voor de eerdere bezwaren.

Emanuel Rutten is een Nederlandse filosoof aan de Vrije Universiteit te Amsterdam,  Wiskundige en auteur van verschillende boeken. Hij promoveerde in de systematische wijsbegeerte af op onderwerp ‘kosmologisch argument’ voor het bestaan van God. Inmiddels heeft Emanuel Rutten diversen boeken op zijn naam staan waaronder het boek: ‘En dus bestaat God’. Hij treedt regelmatig op in publieke debatten met atheïsten als Herman Philipse, Bas Haring en Maarten Boudry. In zijn studie filosofie werd hij geconfronteerd met de geschriften van Augustinus die een verpletterende indruk op hem maakte.

Deze interactieve en inspirerende lezing is voor iedereen die nieuwsgierig is naar redelijke argumenten voor het bestaan van God. Ook zeer interessant voor scholieren en studenten.

De entree is gratis maar graag wel aanmelden bij: j.k.debaat@gmail.com.

Wees er snel bij want vol is vol!