App voor de hele gemeente!

Onze kerk beschikt over een App voor de smartphone en tablet, om nog gemakkelijker en efficiënter met elkaar te kunnen communiceren, eenvoudiger te collecteren en actuele of aanvullende informatie te krijgen. De kerk app die wij gebruiken is gebouwd door Donkey Mobile. Bent u lid of nauw betrokken bij onze kerk, dan nodigen we u van harte uit de app te downloaden en een profiel aan te maken.

Er zijn vele uitingen via verschillende bestaande kanalen zoals de website en de klokkenluider in onze kerk, maar dat is vooral eenrichtingsverkeer. De berichten op de website zijn ook maar een fractie van wat er allemaal gebeurt binnen de gemeente. Er zijn vele initiatieven en activiteiten waar nu geen bekendheid aan wordt gegeven. Soms weten mensen ook niet van elkaar wat ze precies doen. Met een kerk app kan alle bestaande communicatie ondersteunt worden zoals de informatie van de website of klokkenluider. Met de app kunt u kennis maken met andere gemeenteleden. De app is dus twee richtingen verkeer.

U vindt hier de agenda van onze gemeente en u kunt zich aansluiten bij verschillende groepen. Hier kunt u berichten, foto’s en filmpjes delen of op andere wijze contact zoeken met elkaar. Ook biedt de app een handige manier om financieel bij te dragen aan de collecte.

Zit u nu achter uw PC dan download u de app op uw smartphone of tablet door in de App Store of Play Store te zoeken op: “PW Amerongen”. Zit u al op een smartphone of tablet dan kunt u ook op onderstaande afbeeldingen drukken.

Aanmaken van een profiel

Bij het starten van de app wordt gevraagd een profiel aan te maken. Om de gemeentegids zo overzichtelijk mogelijk te houden, zouden we u graag willen vragen om de volgende tips mee te nemen:

  • Maak één individueel profiel aan (liever geen familie profiel of dubbele profielen)
  • Vul het profiel zo volledig mogelijk in met een telefoonnummer, adres en verjaardag . Zodat anderen u ook zo goed mogelijk leren kennen. Uiteraard bepaalt u zelf wat mensen van u mogen weten.
  • Plaats een herkenbare foto van u zelf. Zo kunnen mensen uit de gemeente ook onbekende gezichten van elkaar herkennen. Dus als u een foto van uzelf hebt waar u vind dat u goed op staat dan heel graag die gebruiken. Wel vrijblijvend natuurlijk!

De app is besloten voor leden en nauw betrokkenen van onze gemeente. Indien uw email niet bij ons bekend is, vindt er eerst een check plaats door het kerkelijk bureau waarna u wordt toegelaten. Dit kan een kleine vertraging geven van enkele dagen met mogelijk aanvullende vragen.

Gebruikershandleiding

Mocht u er niet uit komen dan kunt onderstaande handleiding gebruiken, waarin de te volgen stappen voor het downloaden, aanmaken van een account en het gebruik van de app uitgelegd worden. Mocht u extra hulp nodig hebben dan kunt u persoonlijk contact opnemen met Luc de Ruiter (lucderuiter@gmail.com) en dan kunnen we een afspraak inplannen bij u thuis waarin we stap voor stap door de handleiding heen gaan.

Hoe houden we de App gezellig?

Het kan mooi zijn om lief en leed te delen en heerlijk je hart te luchten. Maar we willen daarbij voorkomen dat we daarmee anderen beschadigen. Hiervoor hebben we een richtlijn opgesteld en hoe ook App-beheerders om zullen gaan met berichten die tot beschadiging zouden kunnen leiden.