0343-452691 (kerkelijk bureau) scriba@pwamerongen.nl

De werkgroep Missionair opent de komende maanden weer zeer regelmatig de kerkdeuren van de Andrieskerk voor tal van bijzondere activiteiten en bijeenkomsten. Een overzicht.

Koffieconcerten Wouter Harbers

Van september 2023 tot en met april 2024 was de Andrieskerk iedere tweede woensdagochtend van de maand het decor van een prachtig koffieconcert, verzorgd door pianist Wouter Harbers. Tijdens elk concert was er een ander thema en leverden andere muzikanten en medewerkers een bijdrage. Veel mensen uit Amerongen en de regio wisten deze koffieconcerten te vinden. Iedere keer was het een vol huis. Alice van Barneveld, namens de werkgroep Missionair: ‘Wat was het een succes en wat fijn dat we voor zoveel mensen een open kerk konden zijn. Ook wij als vrijwilligers hebben genoten van deze concerten. We zijn dan ook blij dat we volgend seizoen doorgaan!

Vanaf september 2024 tot en met april 2025 zal er opnieuw een reeks van acht koffieconcerten worden gegeven in de Andrieskerk. Opnieuw op de tweede woensdagochtend van de maand.

Meer info over deze concerten en het reserveren van tickets vind je in de activiteitenkalender of in dit nieuwsbericht.

Taizé-viering

De werkgroep Missionair organiseert niet alleen koffieconcerten. Integendeel. Ook hield zij bijvoorbeeld in de veertigdagentijd een prachtige Taizé-viering. Veel bezoekers voelden zich tijdens deze viering bemoedigd en hebben in de stilte rust ervaren. In de volgende adventsperiode zal er opnieuw een Taizé-viering zijn. De werkgroep stelt de datum hiervan binnenkort vast en zal dit dan bekendmaken.

Openstelling Andrieskerk

In de maanden juni tot en met september 2024 wil de werkgroep de Andrieskerk op woensdagmiddag en zaterdagmiddag openstellen van 15.00 uur tot en met 16.30 uur. ‘Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Er is al een mail uitgegaan naar de vrijwilligers van vorig jaar met de vraag of zij opnieuw gastvrouw of gastheer willen zijn. Heb je deze niet ontvangen maar wil je toch graag een keer als gastvrouw/heer deelnemen aan de Open Kerk, dan kun je een e-mail sturen naar Wijavanderkaaden@xs4all.nl of thonny.oosterlee@gmail.com. Wij zullen de gemeente via de kerkapp, website en de Klokkenluider op de hoogte houden van openstelling van de Andrieskerk.’

Meer informatie

Meer informatie over de werkgroep Missionair, die bestaat uit de leden Ds. Mendie Hofma, Thonny Oosterlee, Wija v.d. Kaaden, Linda Koornneef, Jolande v.d. Kieft en Alice van Barneveld.