PSALMENWANDELING IN WIJK BIJ DUURSTEDE

Tweede Pinksterdag – Maandag 29 mei 2023


Op maandag 29 mei a.s. zijn we voor de volgende Psalmenwandeling van 2023 in Wijk bij Duurstede. Deze keer is een van de Pinksterpsalmen bij uitstek ons thema: Psalm 104, de psalm over het nieuwe begin dat God maakt. Ooit is dat begin er ook feitelijk geweest vanuit het toenmalige Dorestad. In het jaar 716 landde de Britse Bonifatius bij Dorestad om vandaaruit zijn missionaire werk in de Lage Landen bij de zee te beginnen.
Programma
Deze Psalmenwandeling is georganiseerd in samenwerking met de Stichting Concerten Grote Kerk te Wijk bij Duurstede. Het programma begint om 13.30 met een inloop in het kerkelijk centrum Open Hof aan het Kerkstraatje: een mooi moment om even onderling kennis te maken! Koffie en thee staan klaar. De wandeling zelf (ongeveer 4 kilometer) start om 14.00 uur vanuit de kerk. Onderweg luisteren we enkele keren naar een gedicht dat verwantschap heeft met Psalm 104 en Pinksteren. De nagedachtenis van Gerrit Achterberg wandelt nog rond in en om Wijk bij Duurstede! Na afloop van de wandeling nemen we een pauze om wat te drinken (en meer). Daarna is er om 16.00 uur een middaggebed in de kerk. Aan dit middaggebed wordt meegewerkt door Marjolein de Wit (fluit), Anja van der Maten (hobo) en Pim Schipper (orgel). Zij staan garant voor prachtige en (met Pinksteren letterlijk) inspirerende muziek! Louis Wüllschleger verzorgt het gesproken woord. Het programma eindigt rond 17.00 uur.
Locatie en route De locatie van de Open Hof is Kerkstraatje 4, Wijk bij Duurstede. Parkeren kun u het beste aan het Walplantsoen of aan een van de parkeerplaatsen bij de haven van Wijk bij Duurstede.

Aanmelding
Het is in verband met de organisatie belangrijk om even aan te melden. Dat kan via psalmenwandelingen@gmail.com. Op dit adres is ook meer informatie verkrijgbaar evenals op de Facebookpagina Psalmenwandelingen.

Voor verdere informatie

Louis Wüllschleger

psalmenwandelingen@gmail.com

l.wullschleger@solcon.nl

0641376331