Ingekomen uit Rhenen

Graag maken wij u attent op het English Music Festival van 2 t/m 6 augustus a.s. in de Cunerakerk van Rhenen.

De Engelse orgel- en vocale muziek kent een rijke historie van vele eeuwen. Mede door de Engelse koortraditie in de kathedralen is er zowel aanwas van nieuwe jonge componisten als ook van nieuwe eigentijdse composities.

Doel van dit festival is om deze vaak krachtige en mooie muziek van Britse componisten onder de aandacht te brengen en de bekendheid en de waardering ervoor te vergroten. Muziek die soms zelden wordt gehoord.

Waar kan deze muziek, die de eeuwen omspant, beter klinken dan in de eeuwenoude en sfeervolle Cunerakerk van Rhenen met haar unieke akoestiek. Cultuur in een historische context.

Director of Music van Temple Church Roger Sayer zal samen met projectkoor Vox Iuvenis, bestaande uit enkele geschoolde Engelse choristers drie concerten (dinsdag, vrijdag en zaterdag) verzorgen met orgel- en vocale muziek van voornamelijk Britse componisten.

Woensdag om 17:00 uur zingt Dutch Choral Singers o.l.v. Henk de Vries de Choral Evensong. Organist is Eeuwe Zijlstra en voorganger is ds. Inge de Jong – Baerends.

Het programma Salvator Mundi op woensdagavond is een magnifiek en meditatief project dat zich prachtig beweegt tussen jazz en klassieke muziek.

De Nederlandse organist Aarnoud de Groen maakt het festival compleet met zijn concert op donderdagavond.

Wij sturen u een flyer mee van dit festival en hopen dat u hier aandacht aan kunt geven de komende periode.

Alle concerten als ook de Choral Evensong zijn gratis toegankelijk.

Meer informatie kunt u vinden op www.englishmusicfestival.com

Met muzikale groet,

Klassiek aan de Rijn / English Music Festival