Kindernevendienst eerste Advent

Fijn dat je er bent en mee doet met deze online kindernevendienst.

De Adventstijd is aangebroken en vandaag starten we met een project.

Lang geleden heeft de evangelist Lucas het verhaal van Jezus opgeschreven. Hij wilde nauwkeurig nagaan wat er gebeurd was en het allemaal netjes opschrijven. Misschien heeft Lucas eerst verhalen, liederen en beelden verzameld. Op zijn bureau, in de laden van een kast… of in een plakboek!

In het adventsproject gaan we het ‘Plakboek van Lucas’ bekijken en ontdekken wat Lucas allemaal verzameld heeft. Jullie kunnen ook zelf in het plakboek schrijven of tekenen over wat je meemaakt in deze adventstijd en van wat je mooi vindt in de verhalen uit de Bijbel. Het is bijzonder om een plakboek te hebben en er zelf in te bladeren. Maar het is nog mooier als je je plakboek aan anderen laat zien en er samen over praat. En als  je er samen in bladert, vertel je er van alles bij. Je vertelt hoe je je voelde toen iets gebeurde, wie er nog meer bij waren en waarom het zo bijzonder was. Zo is het ook met de verhalen uit de Bijbel. Ze komen tot leven als je ze met elkaar deelt en er samen over praat.

Het verhaal van vandaag gaat over Zacharias in de tempel


We steken nu eerst de kaars aan: Kijk naar het aansteken van de paaskaars in de kerk en steek thuis eventueel ook een kaarsje aan als teken van verbondenheid met God.

We gaan luisteren naar het Bijbelverhaal in de podcast van Kind op zondag:

Of kijk naar het verhaal voorgelezen in het Schooltv programma De Schatkist. Klik hier

In de dienst van vandaag hebben we gekeken naar deze eerste bladzijde van het plakboek van Lucas. Klik hier om deze bladzijde te zien en erover mee te praten thuis.

Het projectlied, vandaag gezongen door de bewoners van Elim

Dank je wel voor het meedoen, graag tot de volgende keer. Fijne zondag met elkaar gewenst

Hartelijke groet van de kindernevendienstleiding