Geanuleerd: Workshop Gregoriaans Zingen

Vanwege de coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen is deze activiteit helaas geannuleerd.

Taakgroep Andries door de week organiseert een workshop Gregoriaan zingen !

Via de Amici Gregoriani ( https://www.gregoriaans-platform.nl/amici-cantus-gregoriani) hebben we Wilco Brouwers bereid gevonden om deze workshop te leiden.  

Het gregoriaans, de liturgische zang die teruggaat tot de eerste eeuwen van het Christendom, wordt heden ten dage nog altijd beoefend. Natuurlijk weten we niet hoe deze muziek ruim duizend jaar geleden werd uitgevoerd, maar we hebben wel steeds meer inzicht in de oudste notatievormen van het gregoriaans. Deze zangworkshop gaat over de basics van het gregoriaans. Over het grensgebied tussen spreken en zingen. Over de wijze waarop de gregoriaanse melodie uitdrukking geeft aan de tekst. Over gregoriaans als spraakkunst voor zangers.

Wilko Brouwers is koordirigent en componist. Hij leidde vele jaren lang de gregoriaanse zang van de monniken in de Cisterci├źnzer abdij De Achelse Kluis en was 15 jaar lang gastdocent gregoriaans tijdens het jaarlijks Sacred Music Colloquium in de Verenigde Staten. Hij schreef een kleine methode om kinderen in aanraking te brengen met het gregoriaans, een methode die in de Verenigde Staten verscheen als Words with wings.

Corona:
Nu leven we natuurlijk in een complexe en onzekere corona periode. Volgens de richtlijnen van de PKN mogen koren wel repeteren, mits op 1,5 m afstand en deelnemers een QR code kunnen laten zien.
Daarom hebben we iom de kerkenraad besloten dat deze workshop toch door kan gaan, want de Andrieskerk is groot genoeg voor voldoende afstand. De avond duurt van 20.00u-22.00u Mochten teveel mensen het niet zien zitten bij elkaar te komen, geef dit dan vooral aan, dan schuiven we het vooruit naar ergens in de zomer.
Als u zich nog niet heeft opgegeven maar wel graag meedoet stuur dan even een mailtje naar hugorijken@hotmail.com

Vanzelfsprekend geldt dat u met klachten vooral thuis moet blijven en mocht er totale lockdown paatsvinden het wordt uitgesteld. Maandag 6 december om 20:00 uur in de Andrieskerk. Kosten 10 euro.

Met vriendelijke groet 
Namens Andries door de week

Hugo Rijken