ADVENT thema: “Geef licht”

Met te veel mensen op één plek, in een onveilig kamp waar je soms wel drie jaar moet blijven. Zo leven zo’n 50.000 kinderen momenteel in Griekse vluchtelingenkampen.

Met de kerstcampagne ‘Geef licht’ vraagt Kerk in Actie in de Advent periode aandacht voor de hachelijke situatie van deze kinderen. De commissie missionair wil graag samen met u aansluiten bij deze actie. En ons best doen dit thema, tijdens onze helaas beperkte activiteiten, zoveel als mogelijk in het Licht te zetten.

*De maandag ochtenden 29 november, 6 december, 13 december en 20 december gaan we koffiedrinken in de Andrieskerk van 10.00 uur tot 11.00 uur.

*Zaterdag 27 november en 11 december is de kerk open van 15.00 uur tot 16.30 uur en vrij toegankelijk.

*Dinsdag 14 december is er om 20.00 uur een Taizé viering in de Andrieskerk. Hierin zal Mendie Hofma voor gaan. Wij nodigen u natuurlijk van harte hiervoor uit. Geeft u zich wel even van tevoren op via de website of via de scriba. De viering is ook via kerkdienst gemist te volgen.

Bij al deze activiteiten houden anderhalve meter afstand en dragen natuurlijk een mondkapje.

* Tijdens de adventsperiode zal iedere dag een verhaal van een vluchteling kind op de app geplaatst worden.

Deze verhalen staan ook in het blad “Geef Licht” dat in deze tijd voor u klaarligt in de Andrieskerk.

Zodat wij als Gemeente, zowel in broodnodige als Geestelijke Zin het Licht kunnen ‘Door’geven aan de kinderen en hun ouders in de vluchtelingen kampen.

“Wij hebben immers allemaal recht op een menswaardig bestaan.”