Kindernevendienst 18 juli 2021

Het thema van deze week is: “Met je neus uit de boeken

Fijn dat je weer mee doet met deze online kindernevendienst!

Als je veel met je neus in boeken zit, dan word je ook wel een boekenwurm genoemd. Ken jij iemand die een boekenwurm is of ben je zelf een boekenwurm? Luister maar:

Wat is er zo leuk aan lezen? Lezen is natuurlijk hartstikke goed. Je leert ervan en je ontdekt nieuwe dingen. Maar soms zijn er dingen die je niet in boeken kunt leren of ontdekken.

Kan jij een voorbeeld noemen?
In het verhaal vandaag gaat het ook over dingen leren en ontdekken die niet in boeken te vinden zijn.

We steken nu eerst de kaars aan: Kijk naar het aansteken van de paaskaars in de kerk en steek thuis eventueel ook een kaarsje aan als teken van verbondenheid met God.

Laten we nu samen met elkaar zingend bidden voordat we naar het Bijbelverhaal gaan luisteren:

Bijbelverhaal: Johannes 5: 36b-47

  • Lees het verhaal uit de Bijbel
  • Of luister naar de podcast – Vertelling 4 t/m 7 jaar (klik hier)
  • Of luister naar de podcast – Vertelling 8 t/m 12 jaar (klik hier)
  • Of lees zelf het verhaal uit KOZ – vertelling 4 t/m 7 jaar (klik hier)
  • Of lees zelf het verhaal uit KOZ – vertelling 8 t/m 12 jaar (klik hier)

Nu je het verhaal hebt gehoord of gelezen, zijn hier een aantal vragen waar je over na kunt denken of praten met elkaar.

Wat heb jij geleerd uit een boek? Vertel elkaar daarover. Zijn er ook dingen die je niet kunt leren uit een boek? Wat wilde Jezus de Bijbelgeleerden precies duidelijk maken? Wat kunnen wij leren/ ontdekken in deze tekst?

Het is nu vakantie. De schoolboeken zijn dicht. Wat komt er voor die boeken in de plaats? Wat gaan jullie zien, doen en beleven in de vakantie?

We zingen met elkaar: 

Maak nu de verwerking van dit thema:

Dit was de laatste KND voor de vakantie. We hopen dat je veel gebruik hebt gemaakt van het online-materiaal. Na de zomervakantie hopen we elkaar weer live te ontmoeten in de kerk! We hopen dat dit gaat lukken. Voor nu wensen we jullie een fijne vakantie. We sluiten af met het volgende:

De leiding van de kindernevendienst