Kindernevendienst 11 april 2021

Het thema van deze week is: Wat zie je aan me?

Fijn dat je weer mee doet met deze online kindernevendienst!

We beginnen met een vraag: 

Kan je iets bedenken wat je niet kunt zien, maar waarvan je weet dat het er wel is? Denk maar eens aan bijvoorbeeld de geur van parfum, die kan je ruiken maar niet zien. Of een goochelaar kan dingen die je zag laten verdwijnen.

Als je een kaarsje aansteekt kun je dat zien, voelen en ruiken. Als je hem uitblaast, verandert het licht in rook en de rook verdwijnt weer in de ruimte. Is het licht nu verdwenen of is het anders geworden? Stel er komt nu iemand binnen en die heeft niet gezien dat de kaars brandde. Als je dan vertelt dat hier zojuist een kaars gebrand heeft, moet die persoon je geloven. Hij of zij kan het niet meer zien. Maar je kunt het misschien bewijzen doordat anderen die het gezien hebben het vertellen, of doordat je ziet dat het lontje gebrand heeft of doordat er nog iets te ruiken is.
Zo ging het ook met Tomas. Hij wilde eerst zien en dan geloven. Jezus zegt dat het nog beter is om te geloven zonder dat je het bewijs gezien hebt.

Jezus snapt best dat het voor de leerlingen moeilijk is om te geloven en dat het moeilijk is om zonder Jezus verder te gaan om de wereld mooier te maken. Daarom geeft Hij hen extra kracht. Hij blaast de heilige Geest over hen uit. Jezus wil ze een steun in de rug geven. Wat denk je daarover? Denk jij dat zoiets kan helpen? Misschien kunnen je je voorstellen dat de heilige Geest zoiets is als een wind die je vooruit helpt en je extra kracht geeft.

In het verhaal van vandaag zien de leerlingen dat Jezus leeft. Tomas ziet niet alleen Jezus, maar ook de gaten in zijn handen en de snee in zijn zij. Hij ziet wat er met Jezus is gebeurd.

We steken nu de kaars aan: Kijk naar het aansteken van de kaars in de kerk (klik hier) en steek thuis eventueel ook een kaarsje aan als teken van verbondenheid met God.

Laten we nu samen met elkaar bidden voordat we naar het verhaal gaan luisteren:

We zingen: 

Bijbelverhaal: Johannes 20:19 en 20:24-30

  • Lees het verhaal uit de Bijbel
  • Of luister naar de podcast door Martine (klik hier)
  • Of lees zelf het verhaal uit KOZ (klik hier)

Of kijk naar:

Tenslotte zingen we met elkaar: 

Jezus wenst iedereen de vrede. Dit noemen we in de kerk de ‘vredeswens.’ Mensen geven elkaar een hand en zeggen: “Ik wens je vrede”, “Vrede voor jou” of “De vrede van Christus”. Weet jij nog meer wensen die ze aan mensen in de kerk zou kunnen zeggen?

Maak nu de verwerking van dit thema:

Wensenhappertje maken

Benodigdheden

  • vierkante vouwblaadjes

We gaan een  happertje maken. Zie hiervoor de vouwinstructie op het filmpje hieronder.
Daarna kun je wensen in de vakjes schrijven. Elke wens krijgt op de voorkant een kleurtje zoals op het plaatje. Daarna kun je het spelletje spelen. 

Dat gaat zo: Je vraagt een ander een getal tot zes. Je hapt het aantal keren, kies een kleur en lees voor wat de wens is.

Dit was het weer voor deze zondag. Hopelijk doe je volgende week weer online mee met de online kindernevendienst!

De leiding van de kindernevendienst